Wat?

Vogeltentoonstellingen en Vogelbeurzen vind je hier!

2012-2013

Het merendeel van mijn kweekkooien gaat nog steeds naar Zebravinken, ongeveer 25 koppels. Daarnaast tracht ik ook met 2 koppels Diamanvinken en 3 koppels Timorzebravinken richting TT te kweken.

Kweekplanning:

10 kweekkoppels grijs
9 kweekkoppels witborst grijs
4 kweekkoppels wit
2 kweekkoppels bleekrug grijs

2 koppels Diamantvinken

3 koppels Timorzebravinken

1 koppel Loodbekjes

Tenslotte heb ik nog 3 koppels Valkparkieten en wat Diamantduifjes waarmee ik in de volière kweek. Af en toe neem ik wel eens een Valkparkiet mee naar de tentoonstelling. Maar de vornaamste reden voor hun aanwezigheid zijn hun prachtige kuiven en nieuwsgierigheid.

2011-2012

Momenteel houd ik me voornamelijk bezig met zebravinken. Ik heb ongeveer 25 koppels zebravinken in de kleuren grijs, wit, bleekrug grijs en witborst grijs.

Kweekplanning voor 2011-2012

12 kweekkoppels grijs
5 kweekkoppels wit
5 kweekkoppels bleekrug grijs
3 kweekkoppel witborst grijs

Met deze 25 koppels kweek ik in mijn tuinhuis. Elk jaar probeer ik ook met een tiental zebravinken deel te nemen aan enkele plaatselijke tentoonstellingen.

Verder kweek ik in mijn tuinhuis nog met 3 koppels Diamantvinken (pastel geelstuit) waar ik pas mee ben begonnen.
1 à 2 koppels loodbekjes (wildkleur) maken het dan compleet. Beide soorten bevinden zich nog in een beginstadium maar ik ben ervan overtuigd dat ze mooie resultaten zullen opleveren.

Tenslotte heb ik nog 2 koppels valkparkieten waarmee ik in de volière kweek. Af en toe neem ik wel eens een valkparkiet mee naar de tentoonstelling. Maar de vornaamste reden voor hun aanwezigheid zijn hun prachtige kuiven en nieuwsgierigheid.

Terug naar homepagina
Advertenties