Nieuwe maatregelen vogelgriep in België

De maatregelen in kader van vogelgriep zijn uitgebreid.

Voor meer info, klik hier.

Advertenties

Vogelevenement.com is online!

Vogelevenement.com is online!

Neem meteen een kijkje en registreer jouw evenement.

Vanaf vandaag vind je op Vogelevenement.com de mogelijkheid om de tentoonstelling of vogelbeurs van jouw club te promoten. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, zijn de gegevens van je evenement. De rest, daar zorg ik voor.

Ben je op zoek naar een kalender met alle tentoonstellingen of vogelbeurzen, makkelijk raadpleegbaar waar je ook bent? Ik zorg ervoor dat je steeds een Vogelkalender bij de hand hebt.

Aarzel niet om de website verder te verkennen en je in te schrijven op de wekelijkse nieuwsbrief. Ik voorzie je elke week van de eerstkomende vogeltentoonstellingen in jouw buurt.

Vergeet zeker ook niet om de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van jouw vogelvereniging te promoten doorhet formulier in te vullen. Ik zorg ervoor dat jouw vogeltentoonstelling binnen de 48u terug te vinden is in een duidelijk overzicht op de website en bovenaan verschijnt in de zoekmachines.

De winnaar van het koppel Diamantduifjes is Danny DejaeghereVeel succes ermee!

Met vriendelijke groeten, Bart Vermeiren

PS: Ben je nog niet ingeschreven op de nieuwsbrief? Doe dat dan snel!
Vanaf vandaag stuur ik enkel nog updates naar wie zich expliciet heeft ingeschreven via de website.

Een tip voor jouw vogelvereniging…

Bedankt voor je leuke commentaar en interessante vragen. Het is leuk om te zien dat zoveel mensen interesse tonen voor mijn nieuwe website die een overzicht aanbiedt van alle vogeltentoonstellingen en vogelbeurzen uit jouw buurt.
In mijn vorige e-mail vertelde ik je dat ik het beleven van onze hobby wat makkelijker wil maken door een website te voorzien waar je de tentoonstelling of beurs in je buurt snel kan terugvinden samen met alle info die je nodig hebt. Je krijgt meteen ook de gelegenheid om de evenement die jouw club organiseert, te promoten.
Als vogelliefhebber met een drukke agenda wil je snel toegang hebben tot een kalender met de vogeltentoonstellingen in je buurt. Als je op je vrije zondag nog snel moet gaan zoeken naar de dichtstbijzijnde vogelverkoop, dan heb je een praktisch overzicht nodig. Tenminste als je ter plaatse wil zijn voor ze de deuren sluiten.

Dat is waarom ik deze website maak. Ik wil ervoor zorgen dat jij en je vogelvereniging kunnen meegenieten van deze prachtige oplossing.

Meegenieten? Klik hier.

 

Zoals ik al vertelde mijn vorige bericht, heb ik het zelf meestal wat moeilijk om contactgevens en info over de evenementen van vogelverenigingen te vinden. UITinVlaanderen is een leuk platform om je zichtbaarheid te vergroten.
Wil je een stapje verdergaan maar heb je niet genoeg kennis om je eigen website te bouwen? Via het Nieuwsblad kan je toch makkelijk je eigen stek op het internet maken. Het enige wat je hoeft te doen is surfen naar http://verenigingen.nieuwsblad.be, je vereniging registreren en een korte beschrijving toevoegen. Simpeler kan niet. Als je dat gedaan hebt, kan je je agenda nog aanvullen zodat bezoekers van je pagina meteen kunnen zien wanneer je iets organiseert.
Zoek je club maar eens op na registratie, ik ben er zeker van dat je meteen hoog in de zoeklijsten scoort!

Wil je nog meer bezoekers op de vogeltentoonstelling van je club? Klik hier.

 

Wat gaat dat kosten? Niets. De kalender met alle vogeltentoonstellingen en vogelbeurzen is volledig gratis beschikbaar. Zowel vogelliefhebbers op zoek naar een evenement als vogelverenigingen die hun werk willen promoten, kunnen dit gratis doen. Het is mijn doel om jou te helpen, niet om geld te verdienen.Hoe ga je ervoor zorgen dat alle gegevens up-to-date zijn? Daarvoor reken ik op jou. Jij bent vrij om gegevens toe te voegen van de club waar je lid ben of misschien zelfs in het bestuur zit. Zie je dat een bepaalde vogelvereniging nog niet geregistreerd is? Vraag hen dan zeker om dat te doen. Je helpt er jezelf maar ook je collega vogelliefhebbers mee.

Vogelverenigingen die hun tentoonstelling of verkoop registreren voor vrijdagavond 15/8 om 9 uur, krijgen een aparte rubriek in de nieuwsbrief in aanloop naar hun evenement.
Voor al je vragen kan je terecht op Vogelevenement.com. Laat zeker weten wat je ervan vindt onderaan de pagina en schrijf in om als eerste te weten te komen wanneer de website beschikbaar komt.

PS: Deel deze pagina zeker ook met de leden van je club, collega vogelliefhebbers en vrienden. We hebben alle aandacht nodig als we onze hobby in leven willen houden. Wil je nog kans maken op een koppeltje Diamantduifjes? Schrijf je dan in voor vrijdag. Donderdag om middernacht sluit ik de lijst met kanshebbers af.

Vogelevenement.com

Je bent op zoek naar een manier om de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je club te promoten op het internet maar je weet niet hoe? Je bent op zoek naar een vogeltentoonstelling of vogelbeurs in jouw buurt maar je weet niet waar?

Ik lanceer binnenkort een website die jouw promotie en zoektocht op het internet super eenvoudig maakt.

Laat me weten wanneer je website online is!

Onze hobby wordt zwaar op de proef gesteld. Vogelverenigingen hebben het moeilijk om voldoende bezoekers aan te trekken voor hun evenementen en jonge beginnende liefhebbers vinden moeilijk de weg naar de plaatselijke club of tentoonstelling. Maar jij en ik kunnen daar iets aan veranderen.

Uit eigen ervaring weet ik dat het als jonge liefhebber soms moeilijk is om op de hoogte te blijven van vogeltentoonstellingen en vogelbeurzen in de buurt. Altijd druk bezig met werk en voetbal, vrije weekends zijn schaars. Toch merk ik dat voor mij het grootste probleem de afwezigheid is van een kalender met alle vogeltentoonstellingen en vogelbeurzen, 24u op 24u beschikbaar en altijd up-to-date. Ik ben nu eenmaal grootgebracht met het internet, plaatselijke krantjes komen zelden of nooit in mijn buurt. Als ik dan eens een vrij weekend heb, mis ik dus de nodige info om een bezoek te brengen aan een vogeltentoonstelling in de regio.

Als webmaster van www.dewittevalk.be, de website van De Witte Valk Opwijk, probeer ik onze aanwezigheid op het internet te verzorgen. Met de website zelf lukt dat zeer goed, maar om gericht onze jaarlijkse tentoonstelling te promoten ontbreekt het juiste platform op het internet.

UITinVlaanderen is een leuk initiatief waar ik sinds de opstart elk jaar onze tentoonstelling op plaats. Het voordeel van deze website is dat deze door haar populariteit steeds hoog scoort in de zoekresultaten via Google. Jammer genoeg is het aanbod zo uitgebreid dat het voor jou als vogelliefhebber niet mogelijk is om een overzicht te krijgen van wat de clubs uit jouw regio organiseren. Wil je als club wat hoger in de zoeklijsten komen? Dan is deze website zeker een aanrader!

Wat gaat dat kosten? Hoe ga je ervoor zorgen dat alle gegevens up-to-date zijn?

Deze vragen en nog vele andere zullen meteen door jullie hoofd gaan. Geen nood, in mijn volgende e-mail tracht ik jouw vragen zo goed als mogelijk te beantwoorden. Samen met de antwoorden, vertel ik je dan nog wat meer over hoe je de zichtbaarheid van je tentoonstelling of vogelbeurs op het internet kan vergroten en welke alternatieven je hebt om op zoek te gaan naar de evenementen in je buurt.

Voor al je vragen kan je terecht op www.vogelevenement.com.

Laat zeker weten wat je ervan vindt onderaan de pagina en schrijf in om als eerste te weten te komen wanneer de website beschikbaar komt.

PS: Wees er snel bij. De eerste 30 die zich inschrijven, maken kans op een koppel Diamantduifjes. Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in en maak kans op deze leuke miniduifjes.

Little creatures of nature.

Wilde vogels met jongen.

Bart Vermeiren

This weekend, the weather was nice so I was walking in the garden to get some sunlight. Suddenly I heard some tsilping coming out of the nestboxes I hung up a couple of months ago. Apparently, we’ve got visitors!

I always hang up some nestboxes in january because I like birds. I keep birds myself, Zebrafinches. It’s always wonderfull to watch little Zebrafinches getting out of the egg and grow up. But seeing wild birds breeding their eggs, feeding their little ones and learning them to fly… That’s just amazing. It makes you realize what a beatiful world we live in.

To go further with my story…

As soon as I heard those little birds and saw their parents with spiders in their mouth to feed them, I went inside and grabbed my camera. I went back and hided under a low tree. After a couple of minutes, the parent…

View original post 223 woorden meer

TT BNEC – 21 & 22 augustus

Na de ééndagsshow van de Oost-Vlaamse Zebravinkenclub eind augustus,
was het afgelopen week de tijd om de vogels klaar te maken voor de tentoonstelling van de Belgische Nationale Exotenclub (BNEC).

TT BNEC 2013

Door het wegvallen van enkele rayonshows van de Belgische Zebravinkenclub (BZC), moest ik op zoek naar een andere TT in september. Freddy Van Affelterre vroeg me op de ééndagsshow of ik het niet zag zitten om naar de TT in Serskamp te komen in het weekend van 21 & 22 september. Uiteraard zag ik dat zitten!
Ik schreef opnieuw 12 Zebravinken in, zorgvuldig uitgeselecteerd en stilaan naar de beste conditie groeiend. Waarom maar 12 Zebravinken zie ik sommigen denken? Wel ik hou er niet van om meer vogels mee te nemen naar een TT. Nu heb ik de kans om alleen de allerbeste mee te nemen en die een zo goed mogelijke voorbereiding te geven. De anderen die er niet klaar voor zijn kunnen rusten en mogen volgende keer mee. Er komen immers nog TT’s aan! Praktisch gezien is 16 het ideale aantal voor mij: 2 à 3 uur toiletteren, meer dan genoeg plaats in de auto en tweemaal heen en weer om alles naar de zaal te dragen (ze zitten per 4 in een zak).
Maar goed, donderdag 19 september halve dag verlof genomen zodat ik de vogels kon klaarmaken. Door omstandigheden (voetbalblessure) moest het klaarmaken voor TT wat sneller gaan dan gepland. Erg is dat niet, een Zebravink in conditie heeft niet veel nodig om top te zijn. Gelukkig kon ik voor het inkorven rekenen op André, voorzitter van De Witte Valk Opwijk – club waar ik reeds jaren lid ben en sinds kort ook deel uitmaak van het bestuur -. Hij nam ook deel en ik mocht meerijden. De rit duurde wat langer dan gepland door de vele wegomleggingen maar de vlotte inkorving en goede ontvangst maakten dat ruimschoots goed. Zoals altijd bij een inkorving is iedereen nieuwsgierig naar wat de anderen hebben meegebracht. Zo kwamen ook enkele leden van de BZC eens kijken wat ik ditmaal bijhad. Altijd leuk om bekende gezichten tegen het lijf te lopen!
Eigenlijk was ik vrijdag al benieuwd naar de resultaten, maar met wat moeite heb ik het toch uitgehouden tot zaterdag. Samen met André dus weer op pad, ditmaal andere weg genomen waardoor we sneller ter plaatse waren. We werden met de glimlach ontvangen en gefeliciteerd. 3 kampioen en 2 ereprijzen op 12 vogels was echt een mooi resultaat. Vooraleer de keurbriefjes te bekijken, meteen gaan kijken tussen de rekken. De Zebravinken stonden vooraan dus dat was makkelijk. Eén voor één bekeek ik de kooien en vogels die me in het oog sprongen, gingen op de foto. Handig voor nadien om te kunnen kijken van wie deze vogels waren. In de catalogus kan je immers alleen afgaan op de punten. Als ik een Zebravink van mezelf tegenkwam, kwamen de keurbriefjes van pas. Als het goed is mag het ook gezegd worden: wat mij betreft hebben de keurders goed werk geleverd. Bedankt! Niet alleen mijn kampioenen, maar ook de anderen waren correct beoordeeld en voorzien van de nodige uitleg. Enkele voorbeelden: ‘NG want mist nagel. Jammer, mooie vogel’, ’89p. Goede grondkleur en formaat. Staartblokken nog niet compleet.’
Na de ongeveer 600 vogels bezichtigd te hebben, was het tijd voor de prijsuitreiking. Omdat de deelnemers uit alle hoeken van het land komen, waren velen afwezig wat uiteraard jammer is voor de organisatie. Maar je kan het niemand verwijten dat ze niet elke dag meer dan 200 km heen en weer rijden. Diegenen die er waren konden alleszins genieten van een gezellige avond en contacten leggen met andere kwekers. Ieder kreeg een leuke naturaprijs, wat altijd leuk meegenomen is.
Wat mij betreft was de TT een groot succes: er waren veel vogels en vogelliefhebbers, een goede organisatie en degelijke keuring. Wat moet je nog meer hebben?
BNEC, tot volgend jaar!

Bekijk hier alle foto’s.

Eéndagsshow OVZC – 24 agustus 2013

Foto’s zijn hier terug te vinden.

 

Zaterdag 24 augustus, 6 uur, de wekker gaat…

We waren reeds vroeg op pad...

We waren reeds vroeg op pad…

Ik neem snel douche en ontbijt, check nog even de route via Google maps en dan is het tijd om de Zebravinken in de wagen te zetten.

7u06, we starten de auto en vertrekken richting Sint-Niklaas. Daar gaat immers de ééndagsshow van OVZC door in Huize De Merleer. Tijdens de 45 minuten durende rit vragen we ons af hoe alles in zijn werk zal gaan en of de 12 zorgvuldig uitgekozen Zebravinken het goed zullen doen. Ik had nog nooit een ééndagsshow meegemaakt maar was meteen verkocht voor het concept. Op één dag inkorving, keuring, contacten leggen en uitkorving… dat kan toch niet misgaan? Meteen het concept even gedeeld met enkele leden van onze plaatselijke club De Witte Valk Opwijk en ook zij waren benieuwd naar mijn verslag.

7u50, “U heeft uw bestemming bereikt.”

Ideaal moment om contacten te leggen!

Ideaal moment om contacten te leggen!

Meteen de vogels uitgeladen en op zoek naar de ingang van de zaal. Tot mijn grote verbazing moest ik via de lift naar het eerste verdiep, viel toch even tegen. De vriendelijke ontvangst maakte echter veel goed, alsook de vele liefhebbers die reeds aanwezig waren. Dat waren er verassend veel op dit vroege uur. Niet alleen bekende gezichten, zelfs een Fransman was reeds op post! Na het afgeven van mijn inschrijvingslijst, kon ik rustig de vogels klaarmaken en in de rekken zetten. De aanwezigen waren reeds druk aan het speculeren welke vogels het goed zouden doen en welke niet. Na enkele gesprekjes en een tas koffie, was al duidelijk dat het een bijzonder interessante dag zou worden.

9u30, enkele leden van OVZC hadden ondertussen alles klaargezet zodat Erwin en Freddy konden beginnen met keuren.

Aandachtig toeschouwers...

Aandachtig toeschouwers…

Meteen vormde er zich een groepje nieuwsgierigen om te zien hoe Erwin en Freddy te werk zouden gaan. Kooien werden verschoven en meteen vielen de eerste slachtoffers: te klein, te bruin (het waren immer de grijze mannen en poppen die eerst werden gekeurd) en ga zo maar door. Uiteindelijk stonden er een 8-tal mannen en poppen op tafel waaruit een top 5 zou gemaakt worden. De keurders focusten nu alleen op de grijze mannen en algauw waren de 5 besten geselecteerd, maar in welke volgorde? Best spannend want er zat nog een grijze man van mezelf bij die uiteindelijk op de tweede plaats werd gezet! Mijn dag kon niet beter starten dacht ik :). Tot bleek dat ik bij de grijze poppen 3 vogels in top 5 had, de goesting voor het volgende kweekseizoen borrelde meteen op.

Naargelang de reeksen elkaar opvolgden, ontstond er een aparte sfeer in de zaal. Erwin en Freddy gingen van tafel naar tafel met een groep nieuwsgierigen in hun zog. Ik probeerde zoveel mogelijk te volgen en te luisteren naar wat de keurders maar ook de omstanders te vertellen hadden tegen elkaar. Af en toe nam Erwin even de tijd om een tip mee te geven aan de kweker van een bepaalde vogel of redeneerde Freddy even luidop. Wat mij betreft mocht er nog wat meer interactie zijn, maar voor de eerste keer zat deze opzet toch al goed in elkaar.

Ondertussen gingen er ook enkele groepjes door de rekken om te ‘controleren’ of de heren keurmeesters hun werk wel naar behoren deden.

De keurders hebben dat goed gedaan. Vind je niet?

De keurders hebben dat goed gedaan. Vind je niet?

Af en toe bleek er toch wat twijfel te zijn, maar de glimlach bleef steeds behouden. Anderen zochten nog wat ‘vers bloed’ uit om hun stam te versterken. Er waren immers redelijk wat verkoopsvogels aanwezig uit alle hoeken van het land.

Tegen de middag was het merendeel van de 270 aanwezige zebravinken besproken waardoor we tijdens de maaltijd al een duidelijk beeld hadden van de aanwezige kwaliteit. Die bleek zeer goed te zijn, zeker zo vroeg op het seizoen.

Na een uurtje keuren in de namiddag, zat het meeste werk erop. In alle reeksen waren de beste vogels gekend en de hoofdgroepkampioenen waren gekozen. De hoofdgroepkampioenen kregen nog een naturaprijs en iedereen die aanwezig was, werd bedankt voor hun komst.

Vroeger dan verwacht kon ik beginnen met het uitkorven van de vogels, waardoor ik rond half 5 thuis was. De rit naar huis was een plezier: bekende gezichten terug gezien, nieuwe mensen leren kennen, een heleboel bijgeleerd en als kers op de taart nog een mooi resultaat behaald. Vooral in de breedte dan, want dat is het belangrijkste. Liever een aantal zeer goede vogels dan één topper.

Wat vind ik van het concept na deze dag? Ideaal, ook voor beginners. We zijn als het ware verslaafd aan punten, maar een rangschikking per reeks is zoveel leerzamer. Het zou wel handiger zijn om meer ruimte te hebben zodat elke reeks volledig gerangschikt kan worden. Op die manier heb je een volledig overzicht waar je langs kan lopen. Een kooibriefje met enkele zinvolle opmerkingen mag hier zeker ook aan toegevoegd worden. Zoals eerder vermeld mag er af en toe wat meer interactie zijn tussen kwekers en keurmeesters.

Stel grijze poppen van mezelf.

Stel grijze poppen van mezelf.